can-pack opent deuren voor archicom personeel

’S-HERTOGENBOSCH – Vrijdag 17 februari kregen de medewerkers van Archicom en Advin  een exclusief kijkje achter de schermen van de nieuwe hypermoderne fabriek van Can-Pack Group. Op dit moment worden de laatste machines geïnstalleerd, is de voorbereiding van de oplevering in volle gang en over enkele weken start de fabrikant de productielijn van aluminium blikjes in Helmond.

In slechts dertien maanden wordt een compleet nieuwe fabriek uit de grond gestampt, vanaf het eerste ontwerp tot aan de start van de productie. Een indrukwekkend staaltje engineeren, coördineren, bouwen en installeren in een extreem kort tijdsbestek. Archicom verzorgt de volledige ontwikkeling, engineering en het projectmanagement gedurende het hele project. Complexe fundaties en infrastructuur, de zwaarste nutsaansluitingen en de nodige technische uitdagingen komen samen in het 40.000 vierkante meter tellende fabriekscomplex. In dit unieke project laten Archicom en Advin zien dat met een integrale aanpak het onmogelijke mogelijk is.

Een intensief traject waarin Can-Pack, betrokken nutsbedrijven, overheden (NFIA, gemeente Helmond, BOM), vergunningverleners, engineers (Archicom, Advin, Valstar Simonis, Reijneveld), bouwer (Laudy), installateur (Engie) en diverse onderaannemers succesvol samenwerken aan de realisatie van één van de grootste industriële nieuwvestigingen in Nederland.

OVER CAN-PACK

De Helmondse fabriek gaat aluminium blikjes produceren die worden afgevuld door producenten en bottelaars van bier, fris en energiedrankjes. Vanuit Helmond gaat Can-Pack verpakkingen vervoeren naar afnemers in Nederland, België en Luxemburg. De Can-Pack Group is geen nieuwkomer op de metalen verpakkingsmarkt. Binnen de voedselverpakkingsindustrie in Centraal en Oost-Europa is het bedrijf al meer dan 25 jaar een marktleider en hun aandeel op de Europese, Aziatische en Afrikaanse markt blijft groeien. Het Poolse concern heeft vestigingen verspreid over twintig landen.


Vicoma heeft alle medewerkers en activiteiten van Archicom en Advin Bouwkunde overgenomen. De expertise blijft hiermee voor u beschikbaar.
Terug