Eerste paal IAMS Europe geboord

Het officiële startsein voor de bouw van een nieuwe logistieke hal van IAMS Europe in Coevorden is een feit. De eerste paal voor de nieuwe hal werd op woensdag 27 september geboord. Het betreft een logistieke hal met een oppervlak van 6850 vierkante meter BVO met een capaciteit van 11.700 palletplaatsen.

IAMS verplaatst de logistieke operatie voor voeding, verzorgingsproducten en toebehoren voor aquariadieren en vissen van Duitsland naar Nederland. De nieuwe logistieke hal moet in februari 2018 gereed zijn voor operationele ingebruikname.

Archicom is vanaf het eerste ontwerp betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van dit project. Naast architectuur en bouwkundig advies (inclusief disciplines constructie, installaties en brandveiligheid)verzorgde Archicom de omgevingsvergunning en begeleidde zij de tendering en contractvoering voor IAMS. Na onderhandse aanbesteding is Aan de Stegge Twello aangesteld als hoofdaannemer. Gedurende de realisatie voert Archicom namens IAMS directie en toezicht op de uitvoering van het werk. Het logistieke advies wordt door UC Logistics verzorgd.

BOUWKUNDIGE UITDAGING

Het project kent vanaf de start een zeer ambitieus tijdspad. “De volledige doorlooptijd bedraagt slechts negen maanden. In mei dit jaar werden wij betrokken en zijn wij vrijwel direct gestart met het ontwerp en engineering van de volledige nieuwe logistieke hal. De oplevering voor operationele ingebruikname staat gepland in februari 2018, dat betekent dat we ons strak aan de planning moeten houden. We zijn lekker op weg en lopen op planning. De boring van de eerste paal is een mijlpaal waar we trots op zijn”, aldus Joris Gerrits, projectmanager bij Archicom.

Vicoma heeft alle medewerkers en activiteiten van Archicom en Advin Bouwkunde overgenomen. De expertise blijft hiermee voor u beschikbaar.
Terug