Iams europe bereikt hoogste punt

IAMS Europe viert het hoogste punt van de nieuwbouw in Coevorden. Amper drie maanden na de start van de bouw is deze mijlpaal bereikt door bouwer Aan de Stegge uit Twello.

De komende week wordt de supervlakke vloer van de logistieke hal met een oppervlak van 6850 vierkante meter BVO gestort.  IAMS verplaatst de logistieke operatie voor voeding, verzorgingsproducten en toebehoren voor aquariadieren en vissen van Duitsland naar Nederland. De nieuwe logistieke hal moet in februari 2018 gereed zijn voor operationele ingebruikname.

Archicom is vanaf het eerste ontwerp betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van dit project. Naast architectuur en bouwkundig advies (inclusief disciplines constructie, installaties en brandveiligheid)verzorgde Archicom de omgevingsvergunning en begeleidde zij de tendering en contractvoering voor IAMS. Na onderhandse aanbesteding is Aan de Stegge Twello aangesteld als hoofdaannemer. Gedurende de realisatie voert Archicom namens IAMS directie en toezicht op de uitvoering van het werk. Het logistieke advies wordt door UC Logistics verzorgd.

BOUWKUNDIGE UITDAGING

Het project kent vanaf de start een zeer ambitieus tijdspad. De volledige doorlooptijd bedraagt slechts negen maanden. In mei dit jaar werd Archicom betrokken en werd vrijwel direct gestart met het ontwerp en engineering van de volledige nieuwe logistieke hal. De oplevering voor operationele ingebruikname staat gepland in februari 2018, dat betekent dat een strakke planning essentieel is.

Vicoma heeft alle medewerkers en activiteiten van Archicom en Advin Bouwkunde overgenomen. De expertise blijft hiermee voor u beschikbaar.
Terug