Elho is een snel groeiend familiebedrijf, gespecialiseerd in kunststof plantenbakken. In Nederland ontwerpen we ze zelf en inmiddels vinden ze hun weg over de hele wereld. Al meer dan 45 jaar weten ze mensen te verrassen. Elke keer weer.

Opdracht


Elho was gevestigd op verschillende locaties. Om toekomstige groei te kunnen faciliteren was nieuwe huisvesting nodig. Na de logistieke studie en het haalbaarheidsonderzoek volgde de opdracht voor het ontwerpen en in bouwteam realiseren van de nieuwe productielocatie, warehouse en kantoren voor Elho International.

De rol van Archicom


Archicom heeft deze opdracht opgesplitst in twee stappen. Ten eerste zijn de huidige processen geanalyseerd en geoptimaliseerd. Zo heeft Archicom geholpen bij het optimaliseren van de voorraad en de productiemethoden. Daarna is op basis van de geoptimaliseerde bedrijfsprocessen een hoogwaardig gebouw ontworpen. Het gebouw moest dienen als uithangbord voor de hoogwaardige producten van Elho.

 

Resultaat

 

De nieuwbouw van ca. 9.000 m² warehouse, 2.000 m² expeditieruimte, 1.800 m² productieruimte (VAL) en 1.800 m² kantoor en showroom kenmerkt zich door het gebogen dak van de showroom en de expeditieruimte dat wordt gevormd door 28 stuks getoogde gelamineerde liggers van ca. 40 meter lengte.

De showroom en kantoren zijn op een hoogwaardig niveau afgewerkt met diverse materialen. Zo is de gevel voorzien van keramische tegels, diverse vliesgevels en schoonmetselwerk. In het interieur is de centrale hal met architectonisch vormgegeven trappen een echte eyecatcher.
Het kantoor is voorzien van diverse werkplekken, personeelskantine en een grote showroom voor de presentatie van de producten aan de klanten.
In verband met de sterke seizoensgebonden afname van de producten is voorzien in een groot centraal magazijn. De productie vindt plaats in de aan het kantoor grenzende productieruimte. Hier zijn de kunststofpersen opgesteld.

Door de nieuwe huisvesting is Elho is staat geweest de omzet sterk te laten groeien. Inmiddels is Archicom dan ook betrokken geweest bij de uitbreiding van dit gebouw.

De belangrijkste kenmerken zijn nu;

  • Totale footprint van 15.000 m2
  • Distributiecentrum van 12.000 m2
  • Productieruimte van 2.000 m2
  • Showroom en kantoor van 2.600 m2

 

Gerelateerd

Logistieke sector
Referentie

Afrikahaven

Bedrijventerrein Atlaspark biedt een unieke en optimale combinatie van zee-, lucht-, spoor- en wegtransport. Het is een toplocatie voor distributiebedrijven, logistieke dienstverleners en industrie. Atlaspark is gelegen in Haven Amsterdam op slechts 15 km afstand van Schiphol en uitstekend ontsloten via de N202 en de A5 (Westelijke Randweg). Dit wordt in de toekomst verder verbeterd door de aanleg van de Tweede Coentunnel die de A10 met het knooppunt Raasdorp A5/A9 verbindt.
Architectuur & Engineering
Referentie

Kantoorpand Kennedylaan Eindhoven

Kantoorpand Kennedylaan te Eindhoven: je kunt er niet omheen. De volledig natuurstenen gevel vormt een in het oog springend onderdeel van dit luxe kantoorpand op een prima zichtlocatie. In opdracht van Ro-Kwadraat realiseerde Archicom een gebouw dat primair is afgestemd op voormalig hoofdhuurder CSS en tegelijkertijd ook aantrekkelijk blijkt voor andere huurders. De begane grond is zodanig ontworpen dat deze kon worden ingericht als (technisch) servicecentrum.