Over ons

Archicom biedt al ruim 30 jaar bedrijfskundige, logistieke huisvestingsoplossingen voor ondernemingen. Wij werken nationaal als consultant, ingenieur en architect aan geïntegreerde opdrachten voor onze klanten die veelal actief zijn in logistiek en productie. Binnen projecten zoeken wij nauwe samenwerking met vastgoedontwikkelaars en beheerders, zowel in de private- als publieke markt. 

Wij benaderen onze klanten net even anders dan u van de traditionele architecten- en ingenieursbureau’s zou verwachten. Huisvesting is immers niet altijd een doel op zich. Er is namelijk altijd sprake van een achterliggend doel. Onze adviseurs gaan met u de dialoog aan en geven antwoorden op de vragen die u nog moet stellen. Zo overzien wij de stappen die nog gezet moeten worden. Wij snappen dat “mooi” ook “haalbaar” moet zijn en functionaliteit voorop staat. Dat wordt meegenomen bij de ontwerpen die onze architecten uitwerken. Onze ingenieurs begrijpen wat maakbaar en bruikbaar inhoudt. Onze projectmanagers houden het overzicht en sturen het project. Zodat de opdrachtgever zich maximaal kan blijven richten op haar primaire proces, bedrijfsvoering of organisatie. 

Relatie Vicoma consultancy & engineering
Sinds april 2018 is de merknaam Archicom onderdeel van Vicoma consultancy & engineering. Vicoma is een onafhankelijk en pragmatisch advies- en ingenieursbureau. We zijn actief op de markten Energie, Food & Farma, Chemie en Raffinaderijen. Het dienstenpakket dat van Vicoma bestaat uit: haalbaarheidsstudies, basic engineering, detail engineering, constructiemanagement, procurement en projectmanagement. Meer informatie vindt u op www.vicoma.nl.

Archicom is als Ingenieursbureau aangesloten bij de Nederlandse branchevereniging van advies-, management- en ingenieursbureaus NLIngenieurs. Op de werkzaamheden van Archicom is naast haar algemene voorwaarden, De Nieuwe Regeling 2011 (DNR) van toepassing.