Voor het internationale verpakkingsconcern Can-Pack uit Polen heeft Archicom binnen 13 maanden een compleet nieuwe productiefaciliteit gerealiseerd. Onze specialisten verzorgden de locatieverwerving, architectuur, engineering en ze hebben het volledige projectmanagement verricht.

OPDRACHT

De opdracht was helder: de Poolse klant was de verplichting aangegaan om binnen 13 maanden in Nederland te starten met de levering van drankblikjes. Wereldwijd had Can-Pack al meerdere productiefaciliteiten, maar Nederland was nieuw voor het verpakkingsconcern. Wij namen het voortouw en maakten van de ontwikkeling van de fabriek onze missie.

ROL VAN ARCHICOM

Met een traditionele planning met opvolgende activiteiten, kon de doelstelling van de klant nooit worden gerealiseerd. Het proces van een blanco vel papier tot een volledig werkende fabriek duurt doorgaans minimaal drie jaar. Door onze onconventionele aanpak wisten we verschillende processen en deelprojecten parallel aan elkaar te laten lopen. Zo rondden we de locatiestudie af met een koopovereenkomst en maakten we het integrale ontwerp. Van de optimale logistieke indeling tot de architectonische vormgeving en van de inrichting van de buitenruimte tot en met de
aansluitingen van de nutsvoorzieningen. We verzorgden de complete afstemming met betrokken stakeholders en regelden tegelijkertijd de omgevings- en milieuvergunning. Ook begeleidden wij de tendering van de aannemer en verzorgden we het projectmanagement tijdens de uitvoering. Tot slot zorgden we voor de kantoorinrichting.

RESULTAAT

Sinds april 2017 produceert Can-Pack in Nederland drankblikjes. Door te focussen op de projectdoelstellingen van onze klant, werd het mogelijk om binnen de gestelde termijn de productie te starten.

De belangrijkste kenmerken:

  • 59.754 m² kavel oppervlak
  • 1.170 m² kantoor
  • 20.850 m² warehouse
  • 13.660 m² productie
  • 4.000 m² service area