Vicoma heeft alle medewerkers en activiteiten van Archicom en Advin Bouwkunde overgenomen. De expertise van de onderstaande referentie blijft hiermee voor u beschikbaar.

Verschuren Interieurbouw is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van ambitieuze interieurprojecten inclusief levering en montage voor bedrijven en instellingen door de hele Benelux. Naast duurzaamheid staan nieuwe manieren, technieken en materialen centraal bij de werkwijze van Verschuren Interieurbouw.

OPDRACHT

Kom op basis van onderzoek met een voorstel voor optimalisatie van zowel het productie-, als het logistieke proces. Dit uiteraard gekoppeld aan de groeidoelstellingen van de interieurbouwer. Hiernaast vormde kostenbesparing een expliciet onderdeel van de opdracht.

Bij de opdracht had de opdrachtgever zijn voorkeur al uitgesproken voor het samenvoegen van twee productielocaties in één nieuw gebouw in of om Eindhoven. Dat het nieuwe gebouw naast functioneel tevens innovatief en ‘mooi’ moest zijn, was ook onderdeel van de opdracht.

ROL VAN ARCHICOM

Na analyse van de productieprocessen en de groeiscenario’s werd de locatie snel gevonden. Vervolgens ontwierp Archicom een gebouw met een grote diversiteit aan materialen, die met veel aandacht voor detail zijn toegepast. In Eindhoven-Noord (Esp), direct zichtbaar vanaf een belangrijke invalsweg, verrees een bijzonder pand waarin functie en esthetiek optimaal bij elkaar zijn gebracht met veel aandacht voor details.

RESULTAAT

Het integrale ontwerp van bouwkundige, logistieke en installatietechnische aspecten zorgde niet alleen voor prettige werkomstandigheden maar voor forse kostenbesparingen op o.a. logistiek.

  •      BVO kantoor: 1.175 m²
  •      BVO productieruimten: 3.075 m²
  •      Kavel oppervlak: 7.530 m²