Vicoma heeft alle medewerkers en activiteiten van Archicom en Advin Bouwkunde overgenomen. De expertise van de onderstaande referentie blijft hiermee voor u beschikbaar.

Medtronic is een bedrijf waar men zich inzet om mensen met chronische aandoeningen een volwaardiger leven te bieden. Door nauw samen te werken met artsen van over de hele wereld, ontwikkelen ze producten en therapieën waardoor patiënten weer een actiever leven kunnen leiden.

OPDRACHT

Archicom heeft in opdracht van Medtronic een huisvestingsonderzoek gedaan. Met als resultaat een huisvestingsconcept dat rekening moest houden met de groeiverwachtingen in de komende tien jaar.

De twee bouwmassa’s zijn zo vormgegeven, dat uitbreiding van zowel kantoor als warehouse mogelijk is. Door de bouwkundige, logistieke en installatietechnische aspecten integraal te ontwerpen, is een efficiënte werkomgeving gerealiseerd, die voldoet aan de hoge eisen die zowel opdrachtgever als  verzekeringsmaatschappij hebben gesteld.

DE ROL VAN ARCHICOM

De studie van Archicom maakte inzichtelijk hoe logistieke en productieprocessen konden worden verbeterd. Sinds de ingebruikname kan Medtronic terugzien op jaren waarin de kwaliteit van de dienstverlening op een hoger plan is gekomen. Het bleef niet bij het huisvestingsadvies; ook bij de voorbereiding en de bouw zelf, was er een sleutelrol voor Archicom.

RESULTAAT

Het Europese hoofdkantoor van Medtronic is een typisch voorbeeld van een onderhoudsvriendelijk gebouw, ontworpen door Archicom en onder onze directievoering gebouwd. Ingebed in het groen en de waterpartijen voor infiltratie heeft het kantoor nog steeds de allure  en uitstraling die van het Europese hoofdkantoor van Medtronic werden verwacht bij oplevering in 2001.

Met een hoogte van 20 meter fungeert de in het oog springende wintertuin als ontvangstruimte, verkeersknooppunt, ontmoetingsplek  en warmte buffer. In de winter behaaglijk warm door de instraling van de laagstaande zon in de zomer behaaglijk koel door de riante luifel die de instraling van de hoogstaande zon afschermt. Een ondergrondse Corridor vormt de verbinding tussen kantoor en logistiek centrum. Een waterbehandelingsinstallatie genereert osmosewater wat weer bij reinigingsprocessen kan worden gebruikt.

PROJECTGEGEVENS

  • 22.000 m2  distributiecentrum
  • 10.000 m2 kantoorruimte
  • 62.000 m kavel