Vicoma heeft alle medewerkers en activiteiten van Archicom en Advin Bouwkunde overgenomen. De expertise van de onderstaande referentie blijft hiermee voor u beschikbaar.

Archicom ontwikkelde een duurzaam distributiecentrum voor Abbott Vascular in Heerlen voor de internationale levering van vasculaire producten. Stents en andere producten die gebruikt worden voor de behandeling van vaataandoeningen worden vanuit deze vestiging geleverd aan ziekenhuizen in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië.

Er is bewust gekozen voor business Park Trilandis vanwege de gunstige ligging voor distributie naar de omringende Europese landen, de aanwezigheid van grote pakket ‘hubs’ in de nabije omgeving en het groeiende ‘medische karakter’ van de omgeving Zuid-Limburg. Abbott heeft gekozen voor nieuwbouw voor het opvangen van de toekomstige groei en het behalen van een efficiencyslag door het samenvoegen van de twee locaties in één gebouw.

Samen met de vestiging in Heerlen houden circa 500 werknemers zich bezig met de opslag en distributie van Abbott's medische producten vanuit Nederland naar 175 landen. Nederland is hiermee het Europese logistieke hart van Abbott. Het internationale healthcare bedrijf met hoofdkantoor in Chicago is sinds 1952 actief in ons land en is gegroeid tot één van de grootste healthcare bedrijven in Nederland, met tien vestigingen en ruim 2100 werknemers.

Abbott Vascular was oorspronkelijk gevestigd in Ulestraten (bij Maastricht). Bij de bouw van het nieuwe gebouw in Heerlen is er rekening gehouden met het milieu; er zijn drievoudig geïsoleerde ramen, vloerverwarming, een energiebesparend ventilatiesysteem en de verlichting bestaat uitsluitend uit LED lampen. Om de impact van verpakkingsmaterialen en transport zo veel mogelijk te beperken is Abbott continu bezig met het optimaliseren van de logistieke processen. Deze initiatieven passen Abbott's wereldwijde betrokkenheid om het milieu te beschermen.

Het distributiecentrum heeft een totale grootte van 5.300 m², bestaande uit 4.600 m² magazijnoppervlakte en 3 kantoorlagen met een totale oppervlakte van 1.350 m². Tevens zijn in het magazijn en de expeditieruimte nog een tweetal mezzaninevloeren aangebracht, welke het bruikbaar vloeroppervlak met nog eens 1.000 m² vergroten. De hele hal is worden voorzien van vloerverwarming voor een prettig en productief werkklimaat.

Het pand is op duurzame wijze ontworpen waarbij verschillende beproefde technieken (o.a. vloerverwarming, triple glassing) toegepast zullen worden. Deze technieken zorgen voor extreem lage operationele kosten. De logistieke detailinrichting van het nieuwe pand is ontwikkeld door de logistieke consultants van Archicom.