Vicoma heeft alle medewerkers en activiteiten van Archicom en Advin Bouwkunde overgenomen. De expertise van de onderstaande referentie blijft hiermee voor u beschikbaar.

Bedrijventerrein Atlaspark biedt een unieke en optimale combinatie van zee-, lucht-, spoor- en wegtransport. Het is een toplocatie voor distributiebedrijven, logistieke dienstverleners en industrie. Atlaspark is gelegen in Haven Amsterdam op slechts 15 km afstand van Schiphol en uitstekend ontsloten via de N202 en de A5 (Westelijke Randweg). Dit wordt in de toekomst verder verbeterd door de aanleg van de Tweede Coentunnel die de A10 met het knooppunt Raasdorp A5/A9 verbindt.

ALGEMEEN

Op het bedrijventerrein Atlaspark te Amsterdam wordt een grootschalig distributiecentrum gerealiseerd. Het distributiecentrum omvat in totaal 105.000 m² aan distributieloodsen.

Atlaspark is een nieuw en modern bedrijventerrein met een uitstekende bereikbaarheid, op dit moment via de Westrandweg richting rijksweg A10. Schiphol bevindt zich op 20 minuten rijafstand en deze wordt verkort tot 10 minuten met de nieuwe ontsluiting richting rijksweg A5. Tevens bevindt zich in de nabijheid de Ceres-pentagon containerterminal (short-sea en deep-sea). Met een ruime empty-depot faciliteit. Tenslotte beschikt het gebied over goede spoor en binnenvaart faciliteiten. 

Het uitvoeringsniveau van Distributiecentrum Afrikahaven staat op een hoog peil. Zowel de toegepaste materialen als het voorzieningenniveau voldoen ruimschoots aan de hoogwaardige eisen van deze tijd. Er is ruim aandacht besteed aan verantwoord energieverbruik, toegespitst op het reduceren van energielasten en periodieke verbruikskosten.

De bedrijfsruimten zijn door hun stramien geschikt voor zowel brede als smalle gangen toepassingen, voorzien van betonvloeren met een vloerbelasting 4.000 kg/m² en een puntbelasting van 7.200 kg. Er is een volledig gecertificeerde Esfr-Sprinklerinstallatie waaronder maximaal tot 10,7 m mag worden gestapeld.

De kantoren zijn uitgerust voor optimaal gebruik.

Met een ruime entree, centrale verwarming d.m.v. radiatoren (ruimte temp. 21 ºC), koeling d.m.v. split-units. Het systeemplafond is voorzien van beeldscherm vriendelijke armaturen (500 lux)

BUITENTERREIN

Naast de asfalt verharding worden de percelen voorzien van afsluitbare toegangspoorten
en benodigde hekwerken. Natuurlijk zijn er gescheiden parkeerplaatsen voor personenauto’s en voldoende opstelplaatsen voor trailers