Vicoma heeft alle medewerkers en activiteiten van Archicom en Advin Bouwkunde overgenomen. De expertise van de onderstaande referentie blijft hiermee voor u beschikbaar.

Op industrieterrein Loven in Tilburg realiseerde Archicom in opdracht van projectontwikkelaar Craijenstein een distributiecentrum met kantoorruimte van in totaal 35.000 m². Het betreft de herontwikkeling van een terrein waar eerder een pleisterfabriek was gevestigd.

OPDRACHT

"Kunnen we deze pleisterfabriek efficiënt verhuren door te verbouwen of bij te bouwen?" Dat was de vraag en de opdracht aan Archicom. Enkele delen van de pleisterfabriek waren redelijk nieuw, maar niet geschikt voor opslag- en distributie functies. Daarnaast bood de locatie, door de uitstekende ligging en omvang, goede herontwikkelingsmogelijkheden voor de realisatie van een grootschalig distributiecentrum.

DE ROL VAN ARCHICOM

Archicom bracht technisch groothandel Solar Nederland (voorheen Vegro) in contact met opdrachtgever Craijenstein. Solar is een groothandel in elektrotechnische, sanitaire en verwarming producten. Door het bedrijf direct te koppelen aan Craijenstein had men de gelegenheid om specifieke wensen rechtstreeks kenbaar te maken bij de technische ontwikkeling van het multifunctionele distributiecentrum met kantoor. Archicom begeleidde het gehele proces, van sloop en ontwerp tot oplevering en ingebruikname van het distributiecentrum. Tevens heeft Archicom Solar geadviseerd met betrekking tot de logistieke inrichting van dit distributiecentrum.

RESULTAAT

Naast realisatie van het distributiecentrum heeft het advies van Archicom geleid tot de invoering van enkele efficiënte orderpick methodes. Voor een groot deel gebeurde de orderpicking vanaf dat moment geautomatiseerd met hoogbouwkranen; voor Nederland een unieke oplossing. Solar Nederland kan hierdoor alle landelijke klanten, evenals de eigen verkoopbalies, optimale customer service verlenen.

Aanvankelijk nam Solar de helft van het gebouw in gebruik terwijl de andere helft werd gebruikt door Rhenus, ook een klant van Archicom. Dankzij een sterke toename van activiteiten heeft Rhenus sinds 2010 het gehele gebouw in gebruik genomen als logistiek centrum voor e-commerce en kantoor.