Vicoma heeft alle medewerkers en activiteiten van Archicom en Advin Bouwkunde overgenomen. De expertise van de onderstaande referentie blijft hiermee voor u beschikbaar.

Schneider Electric is een wereldwijde specialist in energiemanagement. Schneider Electric biedt geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Het bedrijf heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties.

OPDRACHT

Optimalisatie van de logistieke operatie met als doel efficiency en kostenbesparing, vormde de kern van de opdracht aan Archicom.

ROL VAN ARCHICOM

Archicom startte met een diepgravende analyse van het logistieke proces. In de locatieanalyse is nadrukkelijk bekeken of het aantal distributiecentra kon worden teruggebracht. Uit de scenario’s bleek dat één centraal distributiecentrum (DC) in de regio Midden-Limburg (Venray) de ambities van Schneider tot in lengte der jaren prima zou afdekken.

Na een gedegen locatieonderzoek tekende Archicom tevens voor het ontwerp van een nieuw DC met kantoor en de directievoering tijdens de bouw. ‘Laat zien wie je bent’, dat was de gedachte bij het ontwerp van het nieuwe DC met kantoor van Schneider Electric in Venray. Daar waar mogelijk is een aantal van de eigen installatietechnische producten van Schneider goed zichtbaar toegepast in het gebouw. 

RESULTAAT

De adviezen van Archicom hebben tot de gewenste besparingen en verbetering van het servicelevel geleid. Schneider Electric levert vanuit het distributie centrum in Venray dagelijks uit aan Nederland, België en Duitsland. Met 12.000 verschillende producten op voorraad worden dagelijks meer dan 6.000 orderregels verwerkt en vinden er ruim 2.000 leveringen plaats.

BVO kantoor: 2.163 m²

BVO distributiecentrum: 12.927 m²

Kavel oppervlak: 35.000 m²