Voor de nieuwbouw van Koeriers Centrale Amsterdam (KCA) heeft Archicom de begeleiding van beide bouwvolumes, eigen huisvesting voor KCA en bedrijfsunits voor verhuur, begeleid. Het gaat om kleinschalige logistiek op "De Nieuwe Liede" gelegen aan de A9 bij Amsterdam. 

OPDRACHT

KCA is een logistiek dienstverlener die met bestelbusjes de fijnmazige logistiek in met name Noord-Nederland verzorgt. In verband met groei is door KCA een kavel op “De Nieuwe Liede” aan de A9 nabij Amsterdam aangekocht. Naast de eigen huisvesting wordt het perceel benut voor het realiseren van bedrijfsunits voor de verhuur. Archicom is gevraagd om het volledige bouwtraject van beide bouwvolumes te begeleiden.

ROL VAN ARCHICOM

Archicom heeft KCA zeer intensief bijgestaan bij de bestemmingsplanprocedure en het vergunningentraject. Daarna heeft Archicom het integrale ontwerp compleet geëngineerd en de prijs- en contractvorming begeleid. Tot slot heeft Archicom KCA tijdens de bouw bijgestaan met het uitvoeringsgereed ontwerp, vaktechnisch toezicht en directievoering. Gedurende het gehele traject heeft Archicom het projectmanagement verzorgd.

RESULTAAT

Een karakteristiek ensemble van kleinschalige logistieke bouwvolumes op een fraaie zichtlocatie aan de A9 nabij Schiphol en Amsterdam.

De belangrijkste kenmerken:

  • 1.865 m² totale footprint
  • 955 m² KCA
  • 1.940 m² units