Voor Biesheuvel Techniek heeft Archicom een nieuw distributiecentrum ontworpen met potentie voor verdere groei. Met een flexibel en centraal DC op een fraaie zichtlocatie aan de A67 zijn ze hiermee klaar voor de toekomst.

PROGRAMMA

Biesheuvel Techniek, onderdeel van de IPH-groep, is vanuit ruim 30 vestigingen met 350 medewerkers een toonaangevende speler in de Mechanische MRO markt. Het biedt een uitgebreid assortiment van ruim 640.000 producten. Biesheuvel Techniek is een specialist in distributie en logistieke toegevoegde waarde services. Orders worden dagelijks en binnen 24 uur verwerkt en geleverd vanuit het centraal distributiecentrum of vanuit lokale voorraadhoudende vestigingen. Voor het brede scala aan producten is door Archicom een nieuw modern centraal toekomstbestendig DC ontworpen en uitgewerkt. Naast de gewenste opslagcapaciteit, biedt het complex ruimte voor verdere groei door de aanwezigheid van een extra warehouse unit. Het complex is niet uitsluitend geschikt voor opslag, maar biedt door toepassing van diverse mezzaninevloeren ook meer dan voldoende ruimte voor VAL activiteiten, een borduurstudio en kantoren. Bijzonder zijn verder de opslagruimte voor speciale producten “specials” en de aanwezigheid van PGS-kluizen voor de opslag van gevaarlijke stoffen.

STRAMIENEN

Als gevolg van de gekozen breedte van de stramienen, zijn de magazijnen uitermate geschikt voor brede en smalle gangen. De magazijnen zijn voorzien van een betonnen vloer met een maximale belasting van 5000 kg/m² en een puntbelasting van 9000 kg. Het gebouw is voorzien van een gecertificeerd ESFR sprinkler systeem. Onder dit systeem kunnen goederen worden opgeslagen tot een maximale hoogte van 12,2 m.

De belangrijkste kenmerken:

  • 30.561 m² perceel oppervlak
  • 18.369 m² bebouwd oppervlak
  • 103 p.p. parkeerplaatsen
  • 12.252 m² warehouse unit 1
  • 6.117 m² warehouse unit 2