Vicoma heeft alle medewerkers en activiteiten van Archicom en Advin Bouwkunde overgenomen. De expertise van de onderstaande referentie blijft hiermee voor u beschikbaar.

Klevenberg Shipping Center behoort tot de marktleiders als scheepsbevoorrader. Het bedrijf levert vrijwel dagelijks een grote diversiteit aan goederen aan zeeschepen, variërend van tandpasta tot en met zware scheepsmotoren. De handelsorganisatie verzorgt het voorraadbeheer, de opslag en logistiek alsmede technische reparaties aan scheepsonderdelen.

OPDRACHT

In navolging van het project DC Seinehaven i.o.v. projectontwikkelaar DHG uit Schiedam zijn we in contact gekomen met Klevenberg. Men wilde een soortgelijk pand, echter ze wilden geen huurcontract, maar het pand op naam. Daartoe is een ‘turn-key’ overeenkomst tussen Klevenberg en DHG opgesteld waarbij Archicom namens DHG het bouwmanagement heeft verzorgd.

DE ROL VAN ARCHICOM

Op het perceel aan de Bunschotenweg te Rotterdam werd een logistiek bedrijfsgebouw ontwikkeld met zo hoog mogelijke bebouwingspercentage. Uitgangspunt voor de turn-key overeenkomst was de basisopzet en materialisatie van DC Seinehaven met daar bovenop de integratie van specifieke gebruikerswensen van Klevenberg, zoals een koelruimte, een vriesruimte, 3 stuks opslagkluizen voor gevaarlijke stoffen alsmede een uitgebreid kantoor inbouwpakket. Hierbij ontstond eigenlijk een uitzonderlijke situatie waarbij de toekomstig eigenaar/gebruiker tijdens het turn-key bouwproces ook reeds aan tafel zat. Archicom heeft de volledige integratie van bouwkundige en installatietechnische gebruikerswensen tijdens de uitvoering begeleid, in het totaal pakket binnen de vooraf vastgestelde bouwperiode.

RESULTAAT

Doordat Klevenberg vanaf het prille begin bij de uitvoering betrokken is geweest, is het totale inbouwpakket voor o.a. de kantoren, inbraakbeveiliging en toegangscontrole etc. vloeiend in de oorspronkelijke basisopdracht geïntegreerd. Daardoor is hak- en breekwerk alsmede aanpassingen aan de installaties na sleuteloverdracht voorkomen.

9.200 m² warehouse;

600 m² PGS-kluizen (3 stuks);

200 m² koelruimte;

500 m² vriescellen;

1.700 m² kantoorruimte;

Kaveloppervlak: 20.350 m²