Vicoma heeft alle medewerkers en activiteiten van Archicom en Advin Bouwkunde overgenomen. De expertise van de onderstaande referentie blijft hiermee voor u beschikbaar.

OPDRACHT

Voor Verzekeringsmaatschappij Bovemij heeft Archicom de uitbreiding/verbouwing gerealiseerd van het kantoor in Nijmegen. Zowel de lay-out en functionaliteit van de begane grond werden grondig beoordeeld. De belangrijkste veranderingen passen bij de wens om een werkomgeving te creëren die de verantwoordelijkheid van zelfsturende medewerkers stimuleert. 

DE ROL VAN ARCHICOM

Archicom ontwierp de "complete makeover", zorgde voor de benodigde vergunningen en begeleidde het gehele proces van zowel de bouwkundige aanbesteding en de aanbesteding van het losse meubilair. Tijdens de uitvoering werd namens Bovemij het projectmanagement en de directievoering verzorgd.

RESULTAAT

Het resultaat is verrassend. De relatief standaard begane grond, met functies zoals receptie, postkamer, archief en kantine met een grootte van 1200 m² is veranderd in een transparante ruimte die op alle mogelijke manieren uitnodigt om hier langer te verblijven.

Hoogtepunten zijn de flexibele werkplekken, waar medewerkers een informeel gesprek kunnen hebben, in projectteams kunnen werken, gasten kunnen ontvangen en hun e-mails checken.

In de nieuw aangebouwde, halfronde constructie, vindt men het vernieuwde bedrijfsrestaurant welke in een mum van tijd kan worden veranderd in een auditorium. Bovemij Verzekeringen stelt deze ruimte ook beschikbaar voor vergaderingen en presentaties van BOVAG-leden.

Als laatste, de "heerenkamer",  een luxe ruimte waarin de bezoekers op een zeer bijzondere ontvangst kunnen rekenen.