Vicoma heeft alle medewerkers en activiteiten van Archicom en Advin Bouwkunde overgenomen. De expertise van de onderstaande referentie blijft hiermee voor u beschikbaar.

Zuidpark, het voormalig hoofdkantoor van V&D aan de A10 in Amsterdam, is na 2 jaar leegstand volledig gerenoveerd, verduurzaamd en weer aantrekkelijk gemaakt voor haar nieuwe huurders.

ZUIDPARK

Zuidpark is een zeer bijzondere locatie geworden, waar duurzaam ondernemerschap en het nieuwe werken samenkomen. Zuidpark is compleet herontwikkeld vanuit de gedachte dat het gebouw energie en creativiteit van mensen samenbrengt in een duurzame omgeving, waardoor mensen met enthousiasme en plezier doelgericht samenwerken.

DENKTANK

Archicom is als partner van Zuidpark onderdeel van de Zuidpark denktank en spil in de ‘organisatie’ van vergunningen, conceptvorming en realisatie. Het oude hoofdkantoor van Vroom & Dreesmann combineert duurzaamheid, modern ondernemerschap en het nieuwe werken.

Om Zuidpark als kantorencomplex aantrekkelijk te maken, zijn een hippe espressobar, professionele vergaderfaciliteiten, een co-working-community en een urban farming dak aangelegd. Dit grootste urban farming dak van Europa wordt gebruikt door de personeelsleden van de huurders; om te wandelen, te lunchen, kleine besprekingen te houden, elkaar te ontmoeten, maar ook om actief mee te tuinieren; zaaien, schoffelen en oogsten. De oogst wordt gebruikt in de horeca in het pand. Een gebouw bedoeld om de energie en creativiteit van mensen samen te brengen.

DUURZAAMHEID

De duurzaamheid komt tot uiting in het energielabel A dat het pand nu gekregen heeft, het letterlijk groene dak en de E-park en ride, maar vertaalt zich ook in de manier waarop op Zuidpark efficiënter met de ruimte wordt omgegaan (minder m²  huren, energiezuinige verlichting met bewegingsmelders, maar bijvoorbeeld ook papierrecycling).

Zuidpark bestaat uit twee geschakelde gebouwen;

  • de hoogbouw 10.500 m² kantoorruimte met energielabel B;
  • de laagbouw 4.500 m² kantoorruimte met energielabel A+ en het uniek Urban Farming dak.

VERNIEUWD CONCEPT

Zuidpark heeft met dit vernieuwende concept de kantoorvloeren inmiddels verhuurd aan onder andere Yacht, FunktieMediair, Emesa, Makro en Randstad. Ook is het grootste laadstation voor elektrische auto’s in Europa op het terrein gesitueerd, en heeft Taxi-E haar standplaats en kantoor op Zuidpark.