Archicom heeft een ontwerp gemaakt voor een distributiecentrum van Goodman in Maarssen. De kavel is optimaal benut door het parkeerdek boven het laden en lossen te plaatsen.

OPDRACHT

Goodman benaderde Archicom met het verzoek om een ontwerp te maken voor een DC met een parkeerdek op een bestaande locatie in Maarssen.

ROL VAN ARCHICOM

Goodman is een grote speler in logistiek vastgoed met een enorm portfolio over de hele wereld. In Nederland staat Archicom Goodman op diverse locaties bij. Ook in Maarssen heeft Archicom haar expertise op logistiek en architectonisch en bouwkundig vlak ingezet. Daarnaast hebben de eigen constructeurs de complexe constructies met grote overspanningen vormgegeven. Ter verhoging van de moeilijkheidsgraad diende er hierbij rekening gehouden te worden met de aanwezigheid van een bestaande grote kelder, ondergrondse keerwanden en (paal) funderingen.

Archicom heeft het project ontworpen en compleet uitgewerkt voor de aanvraag omgevingsvergunning en de indiening hiervan verzorgd. Vervolgens heeft Archicom het technisch ontwerp en de ondersteuning van Goodman in het tenderproces voor haar rekening genomen waarbij de wensen van de huurder zijn geïmplementeerd. Tot slot heeft Archicom een deel van de bewijslast verzorgd voor het BREEAM “Excellent” certificaat.

RESULTAAT

Een fraai vormgegeven DC in de karakteristieke Goodman Europa huisstijl naar volle tevredenheid van opdrachtgever en huurder op een zogenaamde “last mile” locatie in het centrum van Nederland.

De belangrijkste kenmerken:

  • 25.607 m² totaal BVO
  • 22.215 m² warehouse
  • 1.387 m² kantoor
  • 2.005 m² mezzanine