Voor Goodman heeft Archicom het ontwerp en de engineering van een indrukwekkend distributiecentrum aan de A27 uitgevoerd. Het 480 meter lange complex ligt in Oosterhout (NB) en is compleet volgens de nieuwe huisstijl van Goodman ontworpen.

OPDRACHT

Het ontwerpen en engineeren van een distributiecentrum op een herontwikkelingslocatie op een prominente locatie aan de snelweg.

ROL VAN ARCHICOM

Door schaarste aan kavels op logistieke bedrijventerreinen, verplaatst Goodman haar focus steeds vaker naar herontwikkelingslocaties. Dergelijke locaties vragen doorgaans om beduidend meer advieskracht. Zo ook in Oosterhout. Er moest onder andere rekening gehouden worden met gefaseerde sloop en bouw, bodemverontreiniging, grondverbetering, geluid, waterhuishouding en externe veiligheid.

Archicom heeft haar expertise op logistiek en architectonisch en bouwkundig vlak ingezet. Daarnaast heeft Archicom Goodman ondersteunt bij de omgang met de locatiespecifieke factoren. Zo hebben de eigen constructeurs in nauwe samenwerking met de adviseur geotechniek de grondverbetering inzichtelijk gemaakt om te komen tot een economisch optimale oplossing. Tot slot heeft Archicom een belangrijke rol gespeeld in het BREEAM-traject, waarbij tussentijds de ambitie van “Very Good” naar “Excellent” is bijgesteld.

RESULTAAT

Een imposant complex op een prominente zichtlocatie. Geheel volgens de laatste standaarden van Goodman. Tevens is door de locatiegebonden factoren de expertise van Archicom op diverse gebieden weer verder verbreed en verdiept.

De belangrijkste kenmerken:

  • 67.325 m² totale footprint
  • 65.480 m² warehouse
  • 5.885 m² mezzanine
  • 4.520 m² kantoor