Vicoma heeft alle medewerkers en activiteiten van Archicom en Advin Bouwkunde overgenomen. De expertise van de onderstaande referentie blijft hiermee voor u beschikbaar.

Kantoorpand Kennedylaan te Eindhoven: je kunt er niet omheen. De volledig natuurstenen gevel vormt een in het oog springend onderdeel van dit luxe kantoorpand op een prima zichtlocatie. In opdracht van Ro-Kwadraat realiseerde Archicom een gebouw dat primair is afgestemd op voormalig hoofdhuurder CSS en tegelijkertijd ook aantrekkelijk blijkt voor andere huurders. De begane grond is zodanig ontworpen dat deze kon worden ingericht als (technisch) servicecentrum.

PROBLEEMSTELLING

‘Ons kantoor is te klein. We hebben een werkplaats nodig voor het samenstellen van halffabrikaten. We kunnen op deze locatie niet meer groeien. We zoeken uitbreiding van onze kantoren en tegelijkertijd van onze onroerend goed portefeuille. En dat willen we bovendien combineren met een verlaging van de exploitatiekosten per m². Overigens denken we aan een tijdloos design.’ Met deze vraag ging Archicom aan de slag.

RESULTAAT

Tijdens de ontwikkeling van het kantoorpand met parkeerkelder in Eindhoven-Noord, bleek al snel dat CSS hoofdhuurder wilde worden. Archicom tekende een gebouw, dat alle kantoorfuncties in zich verenigt. Een opvallend strak gebouw, dat door de toepassing van de verdekt aangebrachte kozijnen in combinatie met de natuursteen gevel duidelijk boven de middelmaat uitsteekt. Al even kenmerkend is de combinatie van kantoor met een beperkte industriële werkplaats op de begane grond. Hier assembleert en repareert CSS computers.  

CSS kan als hoofdhuurder rekenen op een efficiënte en luxe werkomgeving voor zijn medewerkers. Het pand zelf is zo ingedeeld, dat verhuur aan meerdere partijen mogelijk is. Ook maakte Archicom optimaal gebruik van de beschikbare ruimte, passend binnen de stedenbouwkundige randvoorwaarden. Na het betrekken van de nieuwbouw vond Archicom oplossingen voor de herbestemming van het bestaande onroerend goed. Uiteindelijk resulteert de nieuwbouw in een besparing op de exploitatiekosten.