Vicoma heeft alle medewerkers en activiteiten van Archicom en Advin Bouwkunde overgenomen. De expertise van de onderstaande referentie blijft hiermee voor u beschikbaar.

Cooler Master is een Taiwanese producent van computerbehuizingen, pc ventilatoren, CPU koelers, voedingen en diverse pc gaming en mobiele accessoires.

Verder produceert Cooler Master diverse OEM componenten voor de IT markt en zijn zij actief in de ontwikkeling van LED verlichting. Het Europees hoofdkantoor, voorheen gevestigd in Venlo, is naar Eindhoven verplaatst. De keuze voor Eindhoven is voortgekomen uit de diverse technische, innovatieve en internationale mogelijkheden die deze regio biedt.

De op de huidige locatie staande verouderde Philips fabriekshallen uit de jaren 30 zijn deels gesloopt en bieden ruimte aan de nieuwbouw. Het pand kenmerkt zich door een hoogwaardige uitstraling en wordt zeer duurzaam uitgevoerd. Als toetsingskader voor duurzaamheid wordt de GPR methodiek gehanteerd waarbij het duurzaamheidslabel voor zowel de hal als het kantoor op 4 van de 5 sterren uitkomt. Zo is de schil van het kantoor met een extra hoge isolatiewaarde Rc > 5,0 m2K/W uitgevoerd. In het ontwerp is rekening gehouden met maximale toetreding van natuurlijk daglicht en constructief is er rekening gehouden met de mogelijkheid van een 3de bouwlaag van het kantoor.

Het pand is gerealiseerd aan de Lodewijkstraat te Eindhoven. Archicom is verantwoordelijk voor het gehele ontwerp en vergunningentraject met de gemeente Eindhoven en de brandweer.

KENGETALLEN:

  • Totaal oppervlakte perceel: 5.490 m²
  • Bedrijfsruimte: 3.090 m² bvo
  • Kantoor (2 bouwlagen): 975 m² bvo
  • Laad-/loskuil met 3 docks
  • Parkeerplaatsen 42 stuks