Majestic is een wereldwijde leverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen. Majestic levert een zeer uitgebreid assortiment van producten waarbij innovatie en klantspecifieke producten de sterke punten van het bedrijf zijn.

​Opdracht

De enorme groei van Majestic resulteerde in de behoefte aan een nieuwe, ruimere locatie vanwaar men producten kan distribueren. Majestic verzocht Archicom te helpen bij dit proces en hen te adviseren over een nieuwe locatie alsmede het opzetten van het logistieke concept en het ontwerpen van een nieuw magazijn.

Rol van Archicom

Archicom voerde eerst een zwaartepunt- en aanleveranalyse uit alvorens op zoek te gaan naar een geschikte locatie. Klanten van Majestic zijn gespecialiseerd in de petrochemische industrie en de producten worden vaak per schip geleverd. Om deze reden had een locatie in de nabijheid van een havengebied de voorkeur. De uitgaande stroom vindt vrijwel uitsluitend met parcel carriers plaats. Er werd daarom gekozen voor een locatie in Bergen op Zoom met de havens van Rotterdam en Antwerpen op een steenworp afstand. Archicom schreef het programma van eisen, ontwierp en begeleidde de realisatie van het nieuwe bedrijfsgebouw voor Majestic.

Resultaat

Het distributiecentrum is verdeeld in drie compartimenten en voorziet daarmee in de toekomstige groei van het bedrijf. Het gebouw is geschikt voor zowel brede en smalle gangen toepassingen door de toegepaste flexibele roosterstructuur. Boven de expeditieruimte is een mezzanine voorzien met een vloerniveau van 5,4 meter. Het gehele gebouw is voorzien van een ESFR dak-net sprinklerinstallatie en biedt een maximale opslaghoogte van 11,8 meter.

Er is speciale aandacht besteed aan het kantoor en de faciliteiten voor het personeel. Daarom is gekozen voor een verzonken vliesgevel op twee verdiepingen, waardoor daglicht maximaal het kantoor kan binnendringen. Vóór het kantoor en restaurant is een grote groenvoorziening gepland.

Enkele uitgevoerde activiteiten zijn;

  • Ontwerp van het magazijn lay-out;
  • Definitie van logistiek programma van eisen;
  • Ondersteuning bij de selectie van leveranciers;
  • Uiterst efficiënt en flexibel zone pick systeem;
  • Verbetering van de processen ten aanzien van kwaliteit en klantenservice.

Gerelateerd

Logistieke sector
Referentie

Afrikahaven

Bedrijventerrein Atlaspark biedt een unieke en optimale combinatie van zee-, lucht-, spoor- en wegtransport. Het is een toplocatie voor distributiebedrijven, logistieke dienstverleners en industrie. Atlaspark is gelegen in Haven Amsterdam op slechts 15 km afstand van Schiphol en uitstekend ontsloten via de N202 en de A5 (Westelijke Randweg). Dit wordt in de toekomst verder verbeterd door de aanleg van de Tweede Coentunnel die de A10 met het knooppunt Raasdorp A5/A9 verbindt.
Architectuur & Engineering
Referentie

Kantoorpand Kennedylaan Eindhoven

Kantoorpand Kennedylaan te Eindhoven: je kunt er niet omheen. De volledig natuurstenen gevel vormt een in het oog springend onderdeel van dit luxe kantoorpand op een prima zichtlocatie. In opdracht van Ro-Kwadraat realiseerde Archicom een gebouw dat primair is afgestemd op voormalig hoofdhuurder CSS en tegelijkertijd ook aantrekkelijk blijkt voor andere huurders. De begane grond is zodanig ontworpen dat deze kon worden ingericht als (technisch) servicecentrum.